Zwarte Piet is geen racisme: het debat ontrafeld

AUTEUR(S): Klaas Maas.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Stichting De Blauwe Tijger (Uitgeverij De Blauwe Tijger).
JAAR: 2017.
PAGINA’S: 74.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 211 x 135 x 9 mm.
GEWICHT: 114 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492161505.


BESCHRIJVING

Rauw op uw dak: brieven en essays over het Zwarte Piet-debat in Nederland.

Zwarte Piet is geen racisme. Al eeuwen sluipt hij in het holst van de nacht over onze daken, schenkt kinderen het grootste plezier en laat onze verbeelding niet met rust. Zwarte Piet is een figuur van rijke betekenis en symboliek, maar ook van veel verwarring, van onkunde en #ophef in groot-Amsterdam, waar emoties altijd hoog kunnen oplopen. Maar hebben die emoties ook grond? En kan de rest van Nederland misschien gewoon doorleven?

Klaas Maas munt uit in een in Nederland heel populaire schrijfvorm: ingezonden brieven in dag- en weekbladen. De afgelopen jaren gebruikte Maas de ingezonden brief om zich intensief te mengen in het Zwarte Piet-debat. De oogst mag er zijn: 32 brieven of mini-essays, en 2 langere essays over het thema dat de gemoederen in Nederland flink bezighoudt. Al deze grote en kleine essays handelen over de argumenten die in het debat zijn gepasseerd.

9,50

Op voorraad

Klaas Maas. Zwarte Piet is geen racisme: het debat ontrafeld. Stichting De Blauwe Tijger (Uitgeverij De Blauwe Tijger), verschenen in 2017. 74 pagina’s. Eerste editie. 211 x 135 x 9 mm. 114 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789492161505.
NUR: 130.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 114 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.