Zingen moet ons hart: Hymnen

AUTEUR(S): Ambrosius van Milaan.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Patrick Lateur.
ORIGINELE TAAL: Latijn.
UITGEVER: Uitgeverij Damon VOF.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 136.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 201 x 122 x 17 mm.
GEWICHT: 215 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789463401630.


BESCHRIJVING

Vertaald door Patrick Lateur,
Onder redactie van Vincent Hunink

In de 4e eeuw kwam een oude poëzievorm tot nieuwe bloei: de hymne. Niet meer als lied voor een held of antieke god, maar als lofprijzing van de ene, christelijke God. De grootste hymnendichter uit die tijd is Ambrosius, de bisschop van Milaan. In Ambrosius hymnen blijft de oude cultuur meezingen. Talrijke herinneringen aan de poëzie van Vergilius en Horatius laten dat zien en horen. In het spoor van Ambrosius schreven ook dichters als Prudentius, Sedulius, en Venantius Fortunatus hymnen. Eeuwenlang hielden hun teksten een ereplaats in de liturgie.

Zingen moet ons hart brengt naast de brontekst een vertaling van de veertien klassieke hymnen van de Milanese kerkvader. Daaraan zijn dertien hymnen uit de latere periode toegevoegd. Deze oude lofzangen behoren tot het spiritueel en literair erfgoed van Europa. In de sprankelende vertaling van Patrick Lateur komen ze opnieuw tot leven, voor gelovigen én niet-gelovigen.

14,90

Op voorraad

Ambrosius van Milaan. Zingen moet ons hart: Hymnen. Patrick Lateur. Vertaald uit het Latijn]. Uitgeverij Damon VOF, verschenen in 2019. 136 pagina’s. Eerste editie. 201 x 122 x 17 mm. 215 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789463401630.
NUR: 308.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 215 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.