Zeeverhalen

AUTEUR(S): J.M.A. BIESHEUVEL.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V..
JAAR: 2013.
DRUK: 5de editie.
FORMAAT: 211 x 134 x 23 mm.
GEWICHT: 331 gram.
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789028260979.


BESCHRIJVING

J.M.A. Biesheuvel (Schiedam 1939) debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de bovenkooi. Daarna volgden talloze bundels, altijd bestaande uit korte verhalen en novellen, waaronder De weg naar het licht, De angstkunstenaar, De verpletterende werkelijkheid, Reis door mijn kamer en kleinere uitgaven als Motje tegen gloeiend lampepeertje en Oude geschiedenis van Pa. In 2008 verscheen zijn Verzameld werk, bestaande uit al het gebundelde werk.

Biesheuvels verhalen zijn veelal autobiografisch van inslag. Hij schrijft zowel over zijn ervaringen als matroos op koopvaardijschepen, over zijn depressies en zijn verblijf in van wat hij unferfroren het gekkenhuis noemt, over zijn vrouw Eva, over zijn huis en werkkamer, over zijn jeugd. Daarnaast schrijft hij verhalen waarin fantasie de vrije loop krijgt.

Veel van wat Maarten Biesheuvel schrijft is waar gebeurd. Maar sommige dingen die hij schrijft zijn gelogen. Mijn moeilijkheid is dat ik nooit helemaal zeker weet of wat hij schrijft nu waar gebeurd is of niet.

Op 15 december 2006 is aan Biesheuvel de P.C. Hooftprijs voor zijn verhalend proza toegekend. Biesheuvels associatieve verteltechniek geeft zijn proza een weldadig effect en irrationaliteit en onlogica, waardoor het fantastisch element te meer een kans krijgt, aldus de jury onder leiding van Maarten Asscher. De jury prijst verder Biesheuvels verbeeldingskracht, absurdistische humor en stilistische rijkdom.

16,00

J.M.A. BIESHEUVEL. Zeeverhalen. Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V., verschenen in 2013. [?p.] 5de editie. 211 x 134 x 23 mm. 331 gram. Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 301.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 331 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.