Xenophon, Het diner

AUTEUR(S): XENOPHON.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Christiaan Caspers.
UITGEVER: Uitgeverij Damon VOF (Uitgeverij Damon VOF).
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 126.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 204 x 125 x 11 mm.
GEWICHT: 172 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789463402613.


BESCHRIJVING

Vertaald en toegelicht door Christiaan Caspers

Het kleine broertje van Platos Symposium, en de verre voorloper van Tomas Vinterbergs Festen, Virginia Woolfs Mrs Dalloway en Herman Kochs gelijknamige succesroman – zo zou je de novelle Het diner van de Griekse schrijver Xenophon (4e eeuw v.Chr.) kunnen omschrijven. De schatrijke Kallías geeft een feest voor zijn jeugdige vriendje Autólykos en nodigt daarvoor een bont gezelschap uit. Voor professioneel entertainment is gezorgd: er is muziek, er wordt gedanst, en het feestje eindigt met een erotische voorstelling. De gesprekken gaan over liefde en seksueel verlangen, over morele excellentie en over de zin van het leven. Onder invloed van een stevige alcoholinname laten alle betrokkenen, inclusief de charismatische en excentrieke Sokrátes, zich onherroepelijk van hun slechtste kant zien.

Het diner geeft een scherp geobserveerd, virtuoos geschreven en onvergetelijk tijdsbeeld van het zogenaamd klassieke Athene. Xenophons Symposium heeft eeuwenlang in de schaduw gestaan van Platos wijsgerige meesterwerk, maar krijgt hier de vertaling die hij verdient. Als nagerecht wordt De verdediging van Sokrátes geserveerd.

16,90

Op voorraad

XENOPHON. Xenophon, Het diner. Christiaan Caspers. Uitgeverij Damon VOF (Uitgeverij Damon VOF), verschenen in 2019. 126 pagina’s. Eerste editie. 204 x 125 x 11 mm. 172 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789463402613.
NUR: 308.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 172 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.