Woeste hoogten

AUTEUR(S): Emily Brontë.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Akkie De Jong.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Maarten Muntinga B.V..
JAAR: 2017.
PAGINA’S: 383.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789041712523.


BESCHRIJVING

Woeste hoogten vertelt de klassieke en tragische liefdesgeschiedenis tussen de weesjongen Heathcliff en Catherine Earnshaw. De jonge Heathcliff komt als vondeling terecht bij de rijke familie Earnshaw en wordt hopeloos verliefd op Catherine, de mooie dochter des huizes. Catherine ziet zich gedwongen te kiezen tussen een zorgzame, veilige relatie met meneer Linton en de vurige passie met Heathcliff. Ze kiest uiteindelijk voor Linton en Heathcliff ontvlucht het landgoed. Als volwassen man keert hij terug en zweert wraak op de hele familie.

Levendig, raadselachtig, geestig (op een soms morbide manier), verrassend en fraai gedetailleerd. Het Parool

Woeste hoogten bevrijdt buitengewone nieuwe energie in de roman, vernieuwt de potentie ervan en vindt haast het genre opnieuw uit. Het blikveld en de verbeeldingskracht, de vurige verkenning van een fatale maar herbouwende liefdesaffaire en de briljante manipulatie van tijd en ruimte plaatsten het in een eigen categorie. Dit is prachtige Engelse literatuur, de vrucht van een zeer ongewone kindertijd. The Observer

15,00

Op voorraad

Emily Brontë. Woeste hoogten. Akkie De Jong. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Maarten Muntinga B.V., verschenen in 2017. 383 pagina’s. Eerste editie. mm. gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789041712523.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.