Willem Elsschot. Het Ridderspoor

AUTEUR(S): Johan Anthierens.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Stijn Tormans.
UITGEVER: Uitgeverij Polis.
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 276.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: 415 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789463105484.


BESCHRIJVING

In menig opzicht was Johan Anthierens een opzienbarend journalist. Zijn stoutmoedigheid, zijn stijlgevoel en zijn humor waren legendarisch. Net dankzij die eigenschappen was hij in staat om zijn grootste onderzoek ooit tot een goed einde te brengen: de zoektocht naar de waarheid achter de mythe Willem Elsschot. In Willem Elsschot. Het Ridderspoor probeert Anthierens naar eigen zeggen de afstand te verkleinen tussen de lezer en ‘de Gulliver van de Vlaamse literatuur’.

In het onnavolgbare oeuvre van Willem Elsschot zal een goed verstaander een schier eindeloze reeks raadsels ontdekken, vaak van autobiografische aard. Met niet-aflatend enthousiasme tracht Anthierens feit van fictie te onderscheiden. Willem Elsschot. Het Ridderspoor is een liefdesverklaring aan de literatuur en aan de klassiekers van Willem Elsschot.

Twintig jaar geleden overleed Johan Anthierens. Dit is de aanleiding voor deze bijzondere heruitgave, voorzien van een inleiding van journalist Stijn Tormans en een kort nawoord van Jan Maniewski, de kleinzoon van Willem Elsschot

Johan Anthierens (1937-2000) was een Vlaams journalist en schrijver. Hij werd bekend met zijn ophefmakende columns voor Knack en was ook regelmatig te zien in televisieprogramma’s. Anthierens had een scherpe pen en nam heel wat maatschappelijke fenomenen op de korrel. In 1982 richtte hij het satirische tijdschrift De Zwijger op en hij schreef tal van boeken, waaronder Willem Elsschot. Het Ridderspoor (1992).

22,50

Op voorraad

Johan Anthierens. Willem Elsschot. Het Ridderspoor. Stijn Tormans. Uitgeverij Polis, verschenen in 2020. 276 pagina’s. Eerste editie. mm. 415 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789463105484.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 415 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.