Wilde rozen

AUTEUR(S): Damesschrijfbrigade Dorcas.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Kleine Uil (Kleine Uil, Uitgeverij).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 654.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 215 x 140 x 25 mm.
GEWICHT: 585 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789492190703.


BESCHRIJVING

Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig verschenen er enkele romans op de markt die direct een cultstatus verwierven: Wilde rozen, Minna zet door, Doortje vindt het geluk, Op eigen wieken en Gevaarlijke vrouwen. De boeken waren geschreven door een collectief dat opereerde onder de illustere naam Damesschrijfbrigade Dorcas.

Onder de titel Wilde rozen zijn alle avonturen van de vier generaties vrouwen nu terug te vinden in één band, in de nieuwe spelling.

Lees hoe het Jet vergaat als jong lesbisch meisje op kostschool aan het begin van de twintigste eeuw, en hoe ze later carrière maakt als arts, samen met haar vriendin Fokje. Strijd mee met Minna en haar vrouwenbrigade die heldhaftige daden verrichten in de Spaanse Burgeroorlog. Beleef het geluk met zuster Doortje en haar collega Nel in het naoorlogse Nederland. Zie hoe tweeling Annelies en Joke de oprichting van de eerste vrouwenhuizen en vrouwencafés meemaken.

De Damesschrijfbrigade DORCAS bestond uit Marianne Gossije, Margriet ter Steege, Marlite Halbertsma en Hanneke Dantuma.

37,50

Op voorraad

Damesschrijfbrigade Dorcas. Wilde rozen. Uitgeverij Kleine Uil (Kleine Uil, Uitgeverij), verschenen in 2018. 654 pagina’s. Eerste editie. 215 x 140 x 25 mm. 585 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789492190703.
NUR: 301.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 585 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.