Wij waren acht jaar aan de macht: Een Amerikaanse tragedie

AUTEUR(S): Ta-Nehiso Coates.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Unieboek | Het Spectrum (UNIEBOEK | HET SPECTRUM).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 432.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 230 x 150 x 40 mm.
GEWICHT: 659 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789000360932.


BESCHRIJVING

Unieke kijk op rassenpolitiek tijdens en na het Obama-tijdperk

Van de allereerste zwarte president van de Verenigde Staten naar de verkiezing van de man die door Coates wordt omschreven als de “eerste witte president’ van Amerika. Het contrast kon nauwelijks groter zijn. En toch is dit niet de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat er na acht jaar van hoopvolle vooruitgang ineens een drastische koerswijziging plaatsvond.

“We waren acht jaar aan de macht,’ zo klonk de klaagzang van zwarte politici toen de blanke overheersing terugkeerde in het zuiden van de VS na een periode tijdens de Reconstructie waarin er een einde leek te komen aan de rassenscheiding. Coates verbindt het heden met dit tragische verleden en onderzoekt het presidentschap van Barack Obama en hoe de radicale ommekeer in Amerika tot stand is gekomen.

Het boek bestaat uit een selectie van Coates’ meest iconische publicaties voor The Atlantic en acht nieuw geschreven essays waarin hij een unieke kijk geeft op de rassenpolitiek tijdens en na het Obama-tijdperk vanuit een persoonlijk en intiem perspectief.

29,99

Op voorraad

Ta-Nehiso Coates. Wij waren acht jaar aan de macht: Een Amerikaanse tragedie. Vertaald uit het Engels]. Unieboek | Het Spectrum (UNIEBOEK | HET SPECTRUM), verschenen in 2018. 432 pagina’s. Eerste editie. 230 x 150 x 40 mm. 659 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789000360932.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 659 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.