Welke toekomst voor onze sociale zekerheid?

AUTEUR(S): FERRE WYCKMANS.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Marc Leemans, Stefaan Decock.
UITGEVER: Uitgeverij Epo.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 206.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789462671560.


BESCHRIJVING

28 december 1944. Het stof van de Tweede Wereldoorlog is nog aan het wegtrekken als werkgevers en werknemers in Brussel ‘de Besluitwet betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders’ ondertekenen. De sociale zekerheid wordt een van de meest ambitieuze projecten uit de vaderlandse geschiedenis: er komt een verplichte ziekte- en invaliditeitsverzekering, werkloosheidsverzekering én jaarlijks congé.

Precies vijfenzeventig jaar later maakt ‘de kathedraal van de werkende bevolking’ zich op voor een verjaardagsfeest. Maar valt er veel te vieren? Nog eens vijf jaar een rechtse regering en er blijft niks meer over, zeggen vakbonders. Zeker is: de sociale zekerheid staat op een kruispunt. Waarheen? In dit boek laten ACV-voorzitter Marc Leemans en LBC-NVK-algemeen secretaris Stefaan Decock stemmen uit de meest diverse hoeken van de samenleving aan het woord, van politici tot academici en mensen uit het middenveld.

Met bijdrages van Ferre Wyckmans, Vincent van Quickenborne, John Crombez, Wouter Beke, Meyrem Almaci, Kim De Witte, Danny Pieters, Bea Cantillon, Hans Maertens, Bart Buysse, Marc Leemans en Jan Smets.

22,50

Op voorraad

FERRE WYCKMANS. Welke toekomst voor onze sociale zekerheid?. Marc Leemans, Stefaan Decock. Uitgeverij Epo, verschenen in 2019. 206 pagina’s. Eerste editie. mm. gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789462671560.
NUR: 740.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.