Wees onzichtbaar

AUTEUR(S): Murat Isik.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Ambo/Anthos B.V. (Ambo|Anthos).
JAAR: 2017.
PAGINA’S: 596.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 231 x 152 x 37 mm.
GEWICHT: 873 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789041422903.


BESCHRIJVING

Murat Isik is met Wees onzichtbaar genomineerd voor de NS Publieksprijs 2019. Help Murat deze prijs te winnen en stem via www.nspublieksprijs.nlboekwees-onzichtbaar.

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt die tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de daaropvolgende jaren definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

Genomineerd voor de NS Publieksprijs 2019br
Winnaar Libris Literatuur Prijs 2018br
Winnaar Boekhandelsprijs 2018br
Het beste boek van 2017 volgens NRC Handelsblad en bol.com

Over Wees onzichtbaar:

Boeiend en meeslepend. – NRCbr
Leest als een trein. – Het Paroolbr
Met soepele pen geschreven. – Trouwbr
Aanstekelijk en levendig. – De Standaardbr
Prestatie van formaat. – De Volkskrantbr
Een monument van een boek. – Jeroen Pauw

24,99

Op voorraad

Murat Isik. Wees onzichtbaar. Ambo/Anthos B.V. (Ambo|Anthos), verschenen in 2017. 596 pagina’s. Eerste editie. 231 x 152 x 37 mm. 873 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789041422903.
NUR: 301.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 873 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.