Voorbij het vroege gemis: notities van een psychotherapeute

AUTEUR(S): Mieke Monthaye.

 

TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Gompel & Svacina.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 224.
DRUK: Eerste editie.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Ander boekformaat.
ISBN/EAN: 9789463711777.

 

BESCHRIJVING

Mieke Monthaye heeft meer dan veertig jaar ervaring als psychotherapeute in een zelfstandige praktijk. Ze werkte met kinderen en met volwassenen, op verwijzing van huisartsen en psychiaters, van voorzieningen uit de Bijzondere Jeugdzorg en van andere hulpverleningsinstanties.
Ze is vooral getroffen door de diepe tragiek bij cliënten die lijden onder wat ze ‘het vroege gemis’ heeft genoemd, een gebrek aan veilige gehechtheid in de allereerste kinderjaren. Om daaraan te verhelpen is zij ‘out of the box’ gaan denken en werken. Het resultaat is een eigen, enigszins eigenzinnige, manier van omgaan met cliënten die onder deze problematiek gebukt gaan. In dit boek doet ze verslag van haar zoektocht. Haar conclusie is dat, onder meer, het inzicht in de ontwikkelingspsychologische dynamieken en het betrekken van het lichaam en de lichaamsbeleving essentieel zijn in de aanpak van het vroege gemis, ook bij volwassenen.
Het boek is bedoeld voor psychotherapeuten en voor hulpverleners in de psychologische zorg in de brede zin van het woord. Ook allen die belangstelling hebben voor psychotherapeutische zorg, zullen door dit boek worden aangesproken.
Mieke Monthaye maakte deel uit van de Werkgroep Psychodynamische Kinderpsychotherapie van de KU Leuven en was er praktijksupervisor in de opleiding van jonge psychotherapeuten. Gedurende vele jaren nam ze deel aan de bijeenkomsten van het thuisgezondheidsteam van de Universitaire Groepspraktijk voor Huisartsen van de KU Leuven. Ze gaf seminaries in het toenmalige postgraduaat Relaxatietherapie aan het Universitaire Psychiatrische Ziekenhuis in Kortenberg. Ze schreef verscheidene artikels en boeken over haar praktijk.

29,90

Op voorraad

Mieke Monthaye. Voorbij het vroege gemis: notities van een psychotherapeute. Gompel & Svacina, verschenen in 2019. 224 pagina’s. Eerste editie. Staat: Nieuw (New). Ander boekformaat.

INTERN ID: 9789463711777.
NUR: 777.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.