Voor gevorderden

AUTEUR(S): Karel van het Reve.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. (Uitgeverij Van Oorschot).
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 483.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 211 x 131 x 31 mm.
GEWICHT: 557 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789028293038.


BESCHRIJVING

Weinig Nederlanders konden zo helder en scherp, zo tegendraads en geestig schrijven als Karel van het Reve (1921-1999). Hij schreef over de meest uiteenlopende onderwerpen, van Russische literatuur (dat was zijn vak) tot de psychoanalyse, van de vraag of het Nederlands teloor gaat tot de ‘Sonate facile’ van Mozart. Deze bundel bevat teksten waarmee hij zijn tijdgenoten choqueerde, zoals de Huizinga-lezing uit 1978 over literatuurwetenschap, maar ook lofzangen op auteurs als Willem Elsschot en Thomas Mann en zijn reactie op het uiteenvallen van het Sovjetrijk.

‘Karel van het Reve voor gevorderden’ vormt een goede kennismaking met Van het Reves werk. Het bevat langere stukken dan de eerste bundel ‘Karel van het Reve voor beginners’, maar zoals kenners al weten: toegankelijkheid is ook hier het devies. Duister schrijven kon hij niet. De bundel is samengesteld door David Karelszoon van het Reve.

‘Mijn absolute favoriet is Karel van het Reve, en dan zijn hele verzamelde werk. Dat is ontzettend veel, (…) maar zo vreselijk goed geschreven. Als er brand uitbreekt en ik kan maar één ding meenemen, kies ik voor de cassette met Karels verzamelde werk en laat ik Gerard in de vlammen opgaan.’ – Kees van Kooten

‘Toen ik hem las, voelde ik een soort verwantschap en ook opluchting, alsof de wereld minder onbegrijpelijk en eenzaam was (…) Toen ik mijn allereerste korte stukje schreef zette hij me op het goede spoor. Veel losser, veel vrijer, veel meer vanuit het idee: dit is hoe ik het nu wil opschrijven, dus schrijf ik het zo.’ – Paulien Cornelisse.

22,50

Op voorraad

Karel van het Reve. Voor gevorderden. Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. (Uitgeverij Van Oorschot), verschenen in 2019. 483 pagina’s. Eerste editie. 211 x 131 x 31 mm. 557 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789028293038.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 557 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.