Vogels, vlinders en andere vliegers

AUTEUR(S): Hans van Pinxteren.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. (Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.).
JAAR: 2017.
PAGINA’S: 124.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 216 x 136 x 17 mm.
GEWICHT: 253 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789028280229.


BESCHRIJVING

Voor Vogels, vlinders andere vliegers maakte Van Pinxteren een selectie uit zijn negen eerdere dichtbundels. Maar niet om een chronologisch geordende bloemlezing samen te stellen. Als motto voor zijn opus tien koos hij Jan Luykens gezegde Droom is t leven. In dit perspectief koos hij uit zijn vroegere werk de gedichten waarin hij zich nog kon vinden en vulde ze aan met een handvol ongebundelde teksten. Om een zo groot mogelijke eenheid van vorm te brengen in de over een periode van ruim 50 jaar ontstane gedichten, herzag hij veel van deze teksten qua interpunctie, opbouw en regelval, en gaf de veelal titelloze verzen een titel.
Van Pinxteren trekt zijn gedichten in het nu van de droom. Snelverschietende gewaarwordingen en realisaties van een bewustzijn dat, tegen ontwaken aan, zich projecteert in steeds andere personages en persoonlijkheden. In plaats van een reguliere verzamelbundel is Vogels, vlinders andere vliegers een compositie geworden met een heel eigen ritmiek en signatuur.

24,99

Op voorraad

Hans van Pinxteren. Vogels, vlinders en andere vliegers. Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. (Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.), verschenen in 2017. 124 pagina’s. Eerste editie. 216 x 136 x 17 mm. 253 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789028280229.
NUR: 306.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 253 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.