Vijf sterren voor de gaarkeuken: essays

AUTEUR(S): Wessel te Gussinklo.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: NBC-Uitgeverij Koppernik B.V. (Uitgeverij Koppernik BV).
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 189.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 201 x 127 x 19 mm.
GEWICHT: 249 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492313096.


BESCHRIJVING

Vijf sterren voor de gaarkeuken is een kleine verzameling van de mooiste essays en essayistische vertellingen die Wessel te Gussinklo in de loop der tijd schreef, en waarin hij (aldus Jeroen Vullings in Vrij Nederland): ‘Zijn historische kennis met brede zwiepende bewegingen uitvent.’ Sommige daarvan zijn eerder gepubliceerd in diverse kranten en tijdschriften, andere verschijnen hier voor het eerst. De ene keer gaat het om een zaak van gewicht, de andere keer wat minder, maar altijd weet Te Gussinklo de lezer te betrekken met zijn losse, speelse verteltrant en de vaak baldadige toon van deze essayistische verhaaltjes, en steeds is: ‘De lucht dun en ijl, het gevaar nabij en de geest vol van een vrolijke boosheid’ (Nietzsche).

Wessel te Gussinklo studeerde psychologie in Utrecht. In 1986 verscheen zijn eerste roman De verboden tuin, die bekroond werd met de Anton Wachterprijs. Zijn tweede roman, De opdracht (1995), ontving de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs, de eci-prijs en de F. Bordewijkprijs, en werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en De Gouden Uil. Zijn meest recente roman, Zeer helder licht, stond op de toplijst van de ako Literatuurprijs en op de longlist van de Libris Literatuurprijs. In 2015 verscheen het cultuurfilosofische essay Wij zullen aan God gelijk zijn.

17,50

Op voorraad

Wessel te Gussinklo. Vijf sterren voor de gaarkeuken: essays. NBC-Uitgeverij Koppernik B.V. (Uitgeverij Koppernik BV), verschenen in 2016. 189 pagina’s. Eerste editie. 201 x 127 x 19 mm. 249 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789492313096.
NUR: 323.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 249 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.