Verzameld werk en nagelaten proza

AUTEUR(S): NESCIO.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. (Uitgeverij Van Oorschot).
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 889.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 203 x 129 x 45 mm.
GEWICHT: 811 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789028292093.


BESCHRIJVING

Iets meer dan honderd jaar na de bundeling Dichtertje – De uitvreter – Titaantjes verschijnt Nescio’s proza nu in een nieuwe, luxe uitgave. Van geen andere schrijver vonden de verhalen steeds opnieuw zo veel weerklankbij jonge lezers. Midden jaren vijftig schreef Nescio zelf al: ‘Er is nog altijd een jeugd waar mijn boekje op sist als een druppel op de gloeiende kachel.’ En hij kreeg meer dan gelijk.

Het Verzameld proza en nagelaten werk natuurlijk het door de schrijver bij leven gepubliceerde werk: De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje en de bundels Mene Tekel en Boven het dal. Daarnast is een zeer ruime keuze uit het ongebruikte mteriaal van Nescio’s literaire nalatenschap te vinden: voor het merendeel schetsen die dezelfde niet te omschrijven, maar onvervreemdbare nesciaanse toon en sfeer bezitten. Al met al omspannen Nescio’s pennenvruchten een periode van bijna zestig jaar, vanaf het epische verhaal ‘De voetreiziger’ van een zestienjarige beginnende schrijver tot diens ‘Waarschuwing’ uit 1956, waarin hij zelf schreef: ‘Nescio bestaat niet meer, hij is nu een oud, half invalide mannetje, dat eens mee.’

45,00

Op voorraad

NESCIO. Verzameld werk en nagelaten proza. Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. (Uitgeverij Van Oorschot), verschenen in 2019. 889 pagina’s. Eerste editie. 203 x 129 x 45 mm. 811 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789028292093.
NUR: 301.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 811 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.