Verhalen uit Istanbul

AUTEUR(S): Sait Faik Abasiyanik.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Murat Isik, Hanneke Van Der Heijden.
ORIGINELE TAAL: Turks.
UITGEVER: Uitgeverij Podium b.v..
JAAR: 2014.
PAGINA’S: 256.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 190 x 141 x 25 mm.
GEWICHT: 346 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789057596575.


BESCHRIJVING

Sait Faik Abasiyanik geldt als een van de belangrijkste schrijvers van korte verhalen in Turkije. Zijn impressionistische stijl is nog altijd van grote invloed op hedendaagse Turkse schrijvers.
Het Istanbul van Sait Faik is een universum bevolkt door werklozen, armen, kinderen, arbeiders en vissers. Zo schrijft hij over barvrouw Melahat, die helpt een terneergeslagen koopmanszoon volwassen te worden; over een man die al jaren zijn wijk van vier straten niet is uit geweest; over Ahmet en Gülsüm wier gearrangeerde huwelijk begint met een ongewone (huwelijks)nacht; over een visser die niet van zijn net kan scheiden, en over een vis die sterft.
Deze indringende vertellingen over menselijke verlangens en frustraties staan bij veel Turken in het geheugen gegrift. De mooiste verhalen van Sait Faik Abasiyanik werden voor deze bundel vertaald door Hanneke van der Heijden.

Door zijn grote inlevingsvermogen en beeldende observaties zijn de verhalen van Sait Faik Abasiyanik (1906-1954) verrassend tijdloos. In 1953 werd hij benoemd tot erelid van de Mark Twain Society vanwege zijn betekenis voor de moderne literatuur. Naast korte verhalen verschenen van hem twee romans en een dichtbundel.

‘Ik hou van Sait Faiks poëtische korte verhalen: het Istanbul van de havenkroegen, de zwervers, de “overbodige” mensen.’
Orhan Pamuk

‘Vele generaties in Turkije zijn met zijn schitterende verhalen opgegroeid. Ik heb hem in mijn hart gesloten.’
Murat Isik

20,00

Op voorraad

Sait Faik Abasiyanik. Verhalen uit Istanbul. Murat Isik, Hanneke Van Der Heijden. Vertaald uit het Turks]. Uitgeverij Podium b.v., verschenen in 2014. 256 pagina’s. Eerste editie. 190 x 141 x 25 mm. 346 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789057596575.
NUR: 304.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 346 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.