Vensters op het mysterie: een pelgrimstocht met Raimon Panikkar

AUTEUR(S): Marc Van Tente.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Altiora Averbode.
JAAR: 2014.
PAGINA’S: 204.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 21,2 x 14,2 x 2,2 cm
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Boek.
ISBN/EAN: 9789031737963.


BESCHRIJVING

Raimon Panikkar (1918-2010) is een Spaans-Indisch theoloog, filosoof en mysticus. Hij is nieuwe en gedurfde wegen gegaan, zowel inzake spiritualiteit als interreligieuze dialoog. Zijn wijze van denken sluit echter aan bij heel wat vroegere denkers: kerkvaders, filosofen en middeleeuwse theologen. Nieuw is dat zijn opvattingen groeiden vanuit persoonlijk doorleefde ervaringen en intui¨ties. En nieuw is vooral dat hij als westers theoloog ook de Aziatische visies van hindoei¨sme en boeddhisme integreert. Vandaar dat hij niet alleen de rede aan het woord laat – hoe streng zijn denken ook is – maar eveneens de meer contemplatieve, mystieke dimensie van het bestaan.

Het denken van Pannikar is een verdieping en verruiming van ieder die een persoonlijke, religieuze zoektocht onderneemt. Zijn woorden genezen uit allerhande vormen van onvrijheid en ideologie. Woorden die, ook binnen de christelijke traditie, de ruimte van ‘niet-weten’ en blijvend zoeken verder openen. In dit boek kan de lezer kennismaken met Pannikars bevrijdende visies en tegelijk de eigen spirituele horizon verbreden.

Marc Van Tente is lid van de congregatie van de Missionarissen Oblaten, doctoraat theologie KU Leuven (1970), lid van de redactieraad van het Tijdschrift voor Geestelijk Leven, voormalig docent bij het Centrum voor Kerkelijke Studies te Leuven en aan het HIGW in Ganshoren, sindsdien werkzaam in theologische verkondiging en spiritualiteit. Sinds 1974 woont hij in de gemengde gemeenschap De Regenboog te Anderlecht.

22,50

Op voorraad

Marc Van Tente. Vensters op het mysterie: een pelgrimstocht met Raimon Panikkar. Altiora Averbode, verschenen in 2014. 204 pagina’s. Eerste editie. 21,2 x 14,2 x 2,2 cm Staat: Nieuw (New). Boek.

INTERN ID: 9789031737963.
NUR: 728.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.