Vanwaar kom je beeld: gedichten

AUTEUR(S): Dimitri Casteleyn.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Poeziecentrum vzw (Poeziecentrum vzw).
JAAR: 2017.
PAGINA’S: 63.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 203 x 153 x 8 mm.
GEWICHT: 138 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789056550769.


BESCHRIJVING

In Vanwaar kom je beeld filosofeert Dimitri Casteleyn over de raakvlakken tussen identiteit en imago, tussen zijn en schijn, tussen wij en de Ander. Soepele, sarcastische en strijdvaardige poëzie. Gedichten met een heel eigen geluid en toon, die vaak verrassen.
Casteleyn publiceerde eerder poëzie in Dietsche Warande Belfort, Het Liegend Konijn, Lava Literair, Poëziekrant, Revolver, Vlaanderen en in de Standaard der Letteren.
Gedichten uit zijn vorige bundel, Omgekeerd, die drie drukken kende, verschenen ook in verschillende bloemlezingen in Nederland (van de Spiegel tot de poëziekalender van Komrij) en Vlaanderen (van Honderd zoenen tot 100 Vaders) en waren te horen op zowel Radio 1, Studio Brussel als Klara.
Dimitri Casteleyn (1966) is dichter, schrijver en televisiemaker (o.a. Drie generaties, Meneer de burgemeester en Grand Central Belge) en is verbonden aan Theater Malpertuis. Hij publiceerde eerder de dichtbundel Omgekeerd, de romans Witte warmte en De verjaardag en de filosofische verhalenbundel Een mooie verrassing (illustraties Klaas Verplancke), alle lovend ontvangen en bestsellers in hun genre. Werk van hem werd vertaald in het Engels, Chinees, Spaans, Frans, Duits, Koreaans en Deens.

De pers naar aanleiding van het verschijnen van Omgekeerd:
Hoge kwaliteit. – De Standaard
Een dichter waar we nog van horen. – Radio 1
Een opgemerkt debuut in de literatuur. – De Tijd
Heerlijk geurende en ademende opmerkelijke poëzie. – Klara

19,90

Op voorraad

Dimitri Casteleyn. Vanwaar kom je beeld: gedichten. Uitgeverij Poeziecentrum vzw (Poeziecentrum vzw), verschenen in 2017. 63 pagina’s. Eerste editie. 203 x 153 x 8 mm. 138 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789056550769.
NUR: 306.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 138 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.