Twee mensen samen

AUTEUR(S): Knud Sønderby.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Femke Muller.
ORIGINELE TAAL: Deens.
UITGEVER: NBC – Oevers (Uitgeverij Oevers).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 249.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 201 x 126 x 25 mm.
GEWICHT: 326 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492068224.


BESCHRIJVING

Knud Sønderby’s (1909-1966) tweede roman Twee mensen Samen (1932) speelt zich net als zijn debuut Midden in een jazztijd af in de jazztijd in het Kopenhagen van de vroege jaren dertig.

Twee mensen samen is Knud Sønderbys portret van de liefde tussen Kay en Kirsten. Hun relatie is gedoemd te mislukken, zelfs voordat deze echt is begonnen. Kaj Ruben, een jonge student medicijnen, leeft zijn leven in een compleet andere wereld dan Kirsten Bruun, die werkzaam is als verkoopster in een warenhuis. En waar Kaj is omgeven door schilders, schrijvers en studenten die een bohemien leven leiden waar ze niet hoeven na te denken over geld, leeft Kirsten, die zelfs nog bij haar ouders woont, onder arme arbeiders en mensen die net genoeg geld verdienen om rond te komen.

Twee mensen samen laat zien dat de liefde niet alleen eenvoudig is en toewijding vergt, maar ook dat die liefde gepaard gaat met twijfel en jaloezie.

‘Toen zijn tweede roman uitkwam, genoot Sønderby reeds de status van bestsellerauteur en werd hij vergeleken met F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway. In Twee mensen samen vond hij zijn pretentieloze maar toch scherpzinnige, poëtische stem om het gevoel van zijn generatie uit te drukken.’
– Jens Christian Grøndahl

Over Midden in een jazztijd:
Ontzeg u het genot van dit swingende boek niet.’
– Theo Hakkert

‘Onder zijn ogenschijnlijk eenvoudige vertelling, gaan vele lagen schuil, die poëtisch, beschouwend en cynisch tegelijk zijn.’
– Sofie Messeman in Trouw

‘Hij formuleert zijn zinnen zo levensecht dat je na een paar bladzijden in het hoofd van Peter Hasvig zit.’
– Cutting Edge

18,50

Op voorraad

Knud Sønderby. Twee mensen samen. Femke Muller. Vertaald uit het Deens]. NBC – Oevers (Uitgeverij Oevers), verschenen in 2018. 249 pagina’s. Eerste editie. 201 x 126 x 25 mm. 326 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789492068224.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 326 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.