Tussen twee vuren: buigen of barsten onder het regime van Poetin

AUTEUR(S): Joshua Yaffa.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Unieboek | Het Spectrum (Unieboek | Het Spectrum).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 399.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 230 x 150 x 40 mm.
GEWICHT: 684 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789000356102.


BESCHRIJVING

Ontluisterend portret van het huidige Rusland gezien vanuit een handvol opmerkelijke mensen

Joshua Yaffa, gerenommeerd journalist in Moskou en correspondent voor The New Yorker, voert ons mee naar het hedendaagse Rusland en de innerlijke strijd van de aanhangers van Vladimir Poetin. Het resulteert in een rijke en meeslepende rondreis, waarbij Yaffa acht opmerkelijke Russen aan ons voorstelt: politici, geestelijken, ondernemers, kunstenaars en historici. Allen gaven hun identiteit en carrière vorm in de schaduw van Poetins regime en de nasleep van de sovjettijd.

Verscheurd tussen hun eigen ambities en de alomtegenwoordige eisen van de staat, bewandelde ieder een eigen weg vol compromissen. Sommigen beriepen zich op sluwheid en cynisme, om zo profijt te hebben van de privileges en voordelen van de machthebbers. Anderen, minder bedreven in het politieke spel, bleven gebroken en gedemoraliseerd achter. Wat hen verbindt zijn de complexe dilemma’s en tegenstrijdigheden waar ze allemaal mee te maken hebben.

Tussen twee vuren vertelt het leven van een aantal gecompliceerde mensen die begrijpen dat hun dromen alleen uit kunnen komen door samenwerking met de overheid. Het vinden van een compromis – hoe ver ga je, hoeveel geef je toe en met welk doel – is voor elk van hen altijd aanwezig. Het resulteert in een intiem en realistisch portret van een natie waar veel over wordt gesproken maar die door weinigen echt wordt begrepen.

26,99

Op voorraad

Joshua Yaffa. Tussen twee vuren: buigen of barsten onder het regime van Poetin. Vertaald uit het Engels]. Unieboek | Het Spectrum (Unieboek | Het Spectrum), verschenen in 2020. 399 pagina’s. Eerste editie. 230 x 150 x 40 mm. 684 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789000356102.
NUR: 680.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 684 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.