Terpoceen: Jonge nieuwkomers in de stad

AUTEUR(S): Jan Vanhee, Dominique Verté, Minne Huysmans.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Academic & Scientific publishers (VUBPRESS).
JAAR: 2018.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 240 x 160 x 10 mm.
GEWICHT: 337 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789057187896.


BESCHRIJVING

Internationale migratie kleurt hedendaagse samenlevingen. Tegelijk is de leefsituatie van veel mensen op de vlucht uiterst precair en is het maatschappelijk debat over vluchtelingen de voorbije jaren scherper geworden. Vanuit deze vaststellingen, vinden we het ook als onderzoekers noodzakelijk hier aandacht aan te besteden.

Terpoceen, een onbestaand woord voor ‘het nieuwe tijdperk’, is het resultaat van 60 gesprekken met jonge nieuwkomers (asielzoekers en vluchtelingen) in België. Via deze gesprekken proberen we een breed overzicht te geven van de noden, behoeften maar ook van de krachten en dromen van deze jongeren. De jonge nieuwkomers in dit onderzoek reflecteren op heel diverse manieren over hun leven in België, hun positie en rol in deze nieuwe maatschappij. Door te kiezen voor een grote thematische verscheidenheid, willen we de veelzijdigheid en diversiteit die jonge nieuwkomers in zich dragen, weerspiegelen. Stuk voor stuk hebben ze een uniek verhaal te vertellen, over hun verleden, heden en toekomst.

Het is dan ook niet de bedoeling om de besproken resultaten toe te passen op de gehele populatie nieuwkomers. Het is wel een vaste ambitie om hun leefsituatie te begrijpen en tastbaar te maken. Terpoceen hoopt in de eerste plaats een klankbord te zijn van de moedige getuigenissen van jonge nieuwkomers over vallen en opstaan, maar vooral over wat het betekent om gewoon ‘jong’ te zijn.

25,00

Op voorraad

Jan Vanhee, Dominique Verté, Minne Huysmans. Terpoceen: Jonge nieuwkomers in de stad. Academic & Scientific publishers (VUBPRESS), verschenen in 2018. [?p.] Eerste editie. 240 x 160 x 10 mm. 337 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789057187896.
NUR: 901.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 337 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.