Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard

AUTEUR(S): Gabriel Josipovici.

 

TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Eva van Oudshoorn.
ORIGINELE TAAL: Frans.
UITGEVER: Uitgeverij Kievenaar (Uitgeverij Kievenaar).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 210.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 201 x 125 x 17 mm.
GEWICHT: 232 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789083046709.

 

BESCHRIJVING

Terwijl een dochter zich afgesneden voelt van de liefde van haar ouders, wordt al snel duidelijk dat de kern van Tegenlicht wordt gevormd door de moeder, die zich door haar schilderende echtgenoot buitengesloten voelt. Er woedt een stille strijd – geheim, geluidloos, nauwelijks opgemerkt: zij probeert het schilderen uit zijn leven te bannen om haar eigen plek veilig te stellen. Hij vecht voor het behoud van zijn roeping, al is er geen werkelijke reden voor een conflict: na een lang huwelijk is zij nog altijd de bron waaruit hij schilderend put.
De roman meandert langs verbitterde, pijnlijke monologen van de dochter en de moeder. Badend in het licht waartegen de hoofdpersonen zijn geplaatst worden het paradoxale verschijningen: monumentaal en fragiel, eeuwig en vluchtig, als de haast mythische figuren op de schilderijen van Pierre Bonnard.
Tegenlicht roept stemmen op, licht, echos en schaduwen. Het is een onderzoek naar familierelaties en een portret van een modern kunstenaar.

Gabriel Josipovici is schrijver van romans, korte verhalen, toneelstukken en literair-kritisch proza. Hij werd geboren in Frankrijk, groeide op in Egypte en studeerde Engels in Oxford. Tegenlicht, een drieluik naar Pierre Bonnard is zijn eerste boek in Nederlandse vertaling.

22,50

Op voorraad

Gabriel Josipovici. Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard. Eva van Oudshoorn. Vertaald uit het Frans]. Uitgeverij Kievenaar (Uitgeverij Kievenaar), verschenen in 2020. 210 pagina’s. Eerste editie. 201 x 125 x 17 mm. 232 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 232 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.