Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen: Nederlandse & Vlaamse schrijvers kiezen hun favoriete korte verhaal

AUTEUR(S): onbekend.

 

TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Podium b.v..
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 348.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 191 x 140 x 31 mm.
GEWICHT: 434 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789057599477.

 

BESCHRIJVING

Hemingway’s titelverhaal ‘Te koop: babyschoentjes nooit gedragen’ is een radicaal voorbeeld van de spaarzaamheid waarmee je een ontroerend verhaal kunt vertellen. Aan de andere kant van het spectrum staat A.M. Homes’ zeer lange korte verhaal ‘Dagen van inkeer’. Het is het favoriete verhaal van Jessica Durlacher die het ‘vitaal, sexy en geestig’ noemt.
Zo lichten in dit boek nog twintig andere vooraanstaande Nederlandse en Vlaamse auteurs toe welk verhaal hen altijd is bijgebleven. Dit levert een staalkaart op van wereldliteratuur op de korte baan: van klassieke verhalen van Tsjechov, Calvino en Poe tot verhalen van hedendaagse grootmeesters als Lydia Davis en Phil Klay. Manon Uphoff, Rob van Essen en Paul Snoek laten zien dat ook Nederlandstalige auteurs excelleren in dit genre.
Om met de woorden van Alfred Birney te spreken: deze bloemlezing is niet minder dan ‘een literair standbeeld’ voor het korte verhaal.

25,00

Op voorraad

[?]. Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen: Nederlandse & Vlaamse schrijvers kiezen hun favoriete korte verhaal. Uitgeverij Podium b.v., verschenen in 2019. 348 pagina’s. Eerste editie. 191 x 140 x 31 mm. 434 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789057599477.
NUR: 303.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 434 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.