Stierensumo

AUTEUR(S): Yasushi Inoue.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Jacques Westerhoven.
ORIGINELE TAAL: Japans.
UITGEVER: MMIT Publishing (Bananafish).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 109.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 200 x 126 x 13 mm.
GEWICHT: 183 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492254184.


BESCHRIJVING

Tsugami, de jonge hoofdredacteur van een gloednieuwe krant in het Osaka van vlak na de oorlog, laat zich overhalen om een traditioneel Japans stierengevecht te organiseren. Het stierensumotoernooi moet flink wat geld opbrengen en een publiciteitsstunt voor de krant worden. Maandenlang neemt deze onderneming hem volledig in beslag, waardoor de relatie met zijn geliefde, Sakiko, danig onder druk komt te staan. Terwijl, en misschien wel omdat, de tegenslagen zich opstapelen, bijt Tsugami zich steeds maar meer vast in dit riskante project.
Bij het lezen van Stierensumo dringen zich associaties op met Willem Elsschots Kaas. Tsugami’s goede eigenschappen keren zich tegen hem als hij zich op voor hem onbekend commercieel terrein begeeft. Met een lichte toets schetst Inoue een lokale situatie, die door zijn aanpak een bredere betekenis krijgt. Inoue won met dit boek de prestigieuze Akutagawa-prijs en vestigde meteen zijn naam als literair auteur.

12,50

Op voorraad

Yasushi Inoue. Stierensumo. Jacques Westerhoven. Vertaald uit het Japans]. MMIT Publishing (Bananafish), verschenen in 2018. 109 pagina’s. Eerste editie. 200 x 126 x 13 mm. 183 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789492254184.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 183 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.