Srebrenica overleven

AUTEUR(S): Hasan Hasanovi?.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Marjan Verplancke.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Polis.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 166.
DRUK: Eerste editie.
GEWICHT: 217 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789463104845.


BESCHRIJVING

Op 11 juli 1995 werd de Bosnische stad Srebrenica, op dat moment een veilige enclave van de Verenigde Naties, ingenomen door de Bosnisch-Servische troepen van Ratko Mladi?. Meer dan achtduizend Moslimjongens en -mannen werden daarop vermoord. Het was de grootste genocide in Europa sinds de Holocaust.

De Bosnische Moslim Hasan Hasanovi? was getuige van de val van Srebrenica, waarbij zijn tweelingbroer en zijn vader werden omgebracht. Hij was toen negentien jaar. In Srebrenica overleven vertelt hij het aangrijpende verhaal van zijn familie voor, tijdens en na de Joegoslavische burgeroorlog, die in de jaren negentig de hele Balkan verscheurde. Zijn getuigenis is een must-read voor iedereen die wil begrijpen hoe een genocide opnieuw kon plaatsvinden in Europa.

Hasan Hasanovi? (1975) is vertaler en curator van het Srebrenica-Potoari Memorial and Cemetery. Hij informeert jaarlijks duizenden bezoekers van het herdenkingscentrum en reist de wereld rond om in scholen en universiteiten over de genocide te praten. Zijn boek Surviving Srebrenica wordt ook vertaald in het Italiaans en het Duits.

20,00

Op voorraad

Hasan Hasanovi?. Srebrenica overleven. Marjan Verplancke. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Polis, verschenen in 2019. 166 pagina’s. Eerste editie. 217 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789463104845.
NUR: 680.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 217 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.