SPRKF

AUTEUR(S): Guido De Bruyn.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: P Uitgeverij.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 39.
DRUK: Eerste editie.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Boek.
ISBN/EAN: 9789493138001.


BESCHRIJVING

Guido De Bruyn (Asse, 1955) is documentairemaker, auteur, dichter en vertaler van o.a. toneelteksten en de Sonnetten van Shakespeare. In 2004 debuteerde hij bij Uitgeverij P met zijn opgemerkte bundel Het achterwerk van het geluk, over liefde en verdriet en al hun mogelijke gevolgen. Hij won de Klara-poëzieprijs in 2004 en 2005. Zijn bundel Het huis augstus werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2008.

Moskou 1948. De KGB arresteert Lina Prokofjev, de eerste vrouw van de componist, op verdenking van spionage. Haar twee zonen blijven verweesd achter in het appartement. De oudste, Sviatoslav, fotografeert zijn broer tussen de achtergelaten rommel. Hun moeder wordt – onterecht – tot twintig jaar dwangarbeid veroordeeld. Uiteindelijk wordt ze drie jaar na de dood van Stalin vrijgelaten.

Het geplunderde appartement met de lezende jongen, aanschurkend tegen het overstraalde licht van een raam, inspireerde Guido De Bruyn tot een gedicht dat hij opnam in het laatste luik van deze bundel. Het werd één van de semi-fictieve ‘dagboeksonnetten’ waarin hij zich verplaatst in Sergej Prokofjev. De eerste vijftig sonnetten zijn gebaseerd op Prokofjevs autobiografisch proza van 1907 tot 1933. Daarin portretteert hij met verve de artistieke avant-garde van zijn tijd, maar vooral zichzelf: zijn worstelingen als componist, zijn successen als pianist, zijn tegenslagen op het klavier van de liefde.

18,50

Op voorraad

Guido De Bruyn. SPRKF. P Uitgeverij, verschenen in 2019. 39 pagina’s. Eerste editie. Staat: Nieuw (New). Boek.

INTERN ID: 9789493138018.
NUR: 652.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.