Roofvogels van Europa, Noord Afrika en het Midden-Oosten: handboek determineren van vliegbeelden

AUTEUR(S): Dick Forsman.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Knnv (KNNV Uitgeverij).
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 543.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 248 x 177 x 36 mm.
GEWICHT: 1463 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789050116022.


BESCHRIJVING

Gewoon een buizerd, of toch een wespendief? Vliegende roofvogels zijn vaak erg lastig te determineren, zelfs voor ervaren vogelaars. Dit handboek biedt uitkomst. Het helpt beginners en gevorderden bij het herkennen van de vliegbeelden van de 60 roofvogelsoorten van onze regio: Europa, Noord-Afrika en Midden- tot Centraal-Azië.

In totaal worden maar liefst 1.100 fotos getoond. Van ieder verenkleed voor verschillende leeftijden en beide geslachten. Ook de geografische variatie en hybriden komen aan bod. De tekst behandelt onderwerpen als determinatie, rui en verenkleden, maar ook verspreiding, migratie en gedrag. Daarnaast vertelt deze gids waar en hoe je het beste roofvogels kunt observeren.

De combinatie van detail, overzicht, toegankelijkheid en de unieke fotocollectie maakt dit boek tot het standaardwerk voor roofvogelidentificatie.

– Alle roofvogels van Europa, Noord Afrika en het Midden-Oosten
– 60 soorten, 1100 unieke fotos
– Per soort: variatie, verspreiding, gedrag, soortdeterminatie, rui, geslachtsbepaling, gelijkende soorten
– Beschrijving van alle verenkleden: juveniel, overgangskleden, adult, vrouwtje, mannetje

In samenwerking met Vogelbescherming Nederland.

Dick Forsman is een Finse ornitholoog die als kind al een passie voor roofvogels had. Hij heeft veel geschreven over de verschillende verenkleden en de rui, zowel voor het brede publiek als voor wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast is hij een fervent fotograaf.

vogels, roofvogels, raptors of Europe, North Africa and the Middle East, vogelgidsen, vogelboeken, roofvogelgids, veldgids, fotogids, roofvogeldeterminatie, roofvogels herkennen, roofvogels determineren, soorten roofvogels, vliegbeelden, verenkleed, Europa, Noord-Afrika, Midden-Oosten

49,95

Op voorraad

Dick Forsman. Roofvogels van Europa, Noord Afrika en het Midden-Oosten: handboek determineren van vliegbeelden. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Knnv (KNNV Uitgeverij), verschenen in 2016. 543 pagina’s. Eerste editie. 248 x 177 x 36 mm. 1463 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789050116022.
NUR: 435.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 1463 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.