Retail. De digitale hysterie voorbij: Ontwikkel en implementeer een winnende strategie als retailer of merkfabrikant

AUTEUR(S): Gino van Ossel.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: LANNOO/ACADEMIC SERVICE (Lannoo Campus).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 326.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 250 x 180 x 30 mm.
GEWICHT: 723 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492873002.


BESCHRIJVING

De digitale revolutie heeft de klant veeleisender dan ooit gemaakt. Snelheid, transparantie en hyperpersonalisatie zijde norm. Steeds meer merkfabrikanten verkopen in eigen winkels en webshops rechtstreeks aan de consument. Ondertussen kondigen nieuwe technologieën een volgende schokgolf aan.

In dit boek introduceert Gino Van Ossel het concept optichannel, waarmee hij retailers, merkfabrikanten en dienstenbedrijven voorbij de digitale hysterie leidt. Met herkenbare voorbeelden is het een realistische kijk op retail en een praktisch kader om een succesvolle strategie uit te zetten die winst, competitiviteit en klantgerichtheid combineert.

‘Hoe als retailer en merk tegelijkertijd je klant centraal zetten, investeren in de digitale toekomst en winstgevend blijven? Retail. De digitale hysterie voorbij introduceert optichannel helder en overtuigend als winnende langetermijnstrategie. Een duidelijk conceptueel kader, gecombineerd met onderbouwde aanbevelingen en een concreet plan van aanpak.’

29,99

Op voorraad

Gino van Ossel. Retail. De digitale hysterie voorbij: Ontwikkel en implementeer een winnende strategie als retailer of merkfabrikant. LANNOO/ACADEMIC SERVICE (Lannoo Campus), verschenen in 2018. 326 pagina’s. Eerste editie. 250 x 180 x 30 mm. 723 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789492873002.
NUR: 802.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 723 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.