Requiem pour L.

AUTEUR(S): Alain Platel.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Epo.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 302.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789462671706.


BESCHRIJVING

‘Tussen Gent en De Pinte heb ik wel vijftig keer overwogen om terug te keren. Ik doe het niet. Ik kan dat niet. Dit is obsceen. Waar ben ik aan begonnen?’ Het is mei 2017 en Alain Platel heeft een afspraak met L. Hij – de theaterregisseur – werkt samen met componist Fabrizio Cassol aan een reconstructie van het Requiem van Mozart en wil de dood ‘zo echt mogelijk’ op de scène representeren. Zij – de rebel, de moeder, de vrouw – weet dat ze binnenkort gaat sterven.

Requiem pour L. wordt in heel Europa jubelend omarmd. ‘Dat anderhalf uur waarin de dood van L. ons dwingt de confrontatie van onze eigen dood aan te gaan en met anderen te delen, herinnert aan de rol van het toneel: een vijfde macht die een sleutelrol speelt in de aanvaarding van ons lot, de troost voor onze pijn, de kracht van onze revoluties’, noteert Béatrice Delvaux.

In dit boek schrijft Alain Platel zijn meest intense voorstelling ooit van zich af. Maar hij neemt ons ook mee in de fascinerende geschiedenis van Les ballets C de la B, dat evolueerde van huiskamerexperiment tot wereldwijd geprezen gezelschap dat gedurfde keuzes blijft maken.

27,50

Op voorraad

Alain Platel. Requiem pour L.. Uitgeverij Epo, verschenen in 2019. 302 pagina’s. Eerste editie. mm. gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789462671706.
NUR: 740.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.