Philippus en Alexander: Wereldveroveraars uit Macedonië

AUTEUR(S): Adrian Goldsworthy.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Roelof Posthuma.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: AnkhHermes (Omniboek).
JAAR: 2020.
STAAT: Nieuw (New).
ISBN/EAN: 9789401915427
.


BESCHRIJVING

Alexander de Grote spreekt enorm tot de verbeelding. Zijn vader, Philippus II, is minder bekend. Je kunt het verhaal van Alexander echter niet los zien van dat van zijn vader, toont Goldsworthy.

Er zijn weinig historische figuren die zo tot de verbeelding spreken als Alexander de Grote. Vanaf het moment dat hij Azië binnenviel in 334 v.Chr. tot zijn dood in 323 breidde hij de Hellenistische cultuur uit van Griekenland in het westen tot Klein-Azië, de Levant, Egypte, Centraal-Azië en Pakistan en Kasjmir in het oosten. Hij veroverde een rijk zonder weerga, ook al was het van korte duur. Maar hij had nooit kunnen bereiken wat hij deed zonder de prestaties van zijn vader, Philippus II. Het was Philippus die de loop van de Macedonische geschiedenis veranderde en een zwak en economisch achterlijk koninkrijk transformeerde in een militaire grootmacht.

37,50

Op voorraad

Adrian Goldsworthy. Philippus en Alexander: Wereldveroveraars uit Macedonië. Roelof Posthuma. Vertaald uit het Engels]. AnkhHermes (Omniboek), verschenen in 2020. [?p.] Staat: Nieuw (New).

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 683.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.