Op zoek naar een natie: het ontstaan van Vlaanderen binnen België

AUTEUR(S): Lode Wils.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Pelckmans uitgevers NV NL1.
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 414.
DRUK: Eerste editie.
GEWICHT: 835 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789463105101.


BESCHRIJVING

De wortels van de Belgische natie liggen in de vijftiende eeuw, toen Filips de Goede de zuidelijke Nederlanden verenigde. Vlaanderen, het Nederlandstalige deel van België, werd pas een begrip na de Belgische onafhankelijkheid van 1830. In Op zoek naar een natie beschrijft Lode Wils een aantal cruciale figuren, feiten en ontwikkelingen die een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van het Vlaanderen dat we vandaag kennen.

Van Willem I en Conscience tot Joris Van Severen en Hendrik Elias: Lode Wils onderscheidt feit van fictie en toont zeer scherpzinnig hun historische betekenis. Hetzelfde doet hij met de collaboratie tijdens de twee wereldoorlogen, de Flamenpolitik en communautaire twistpunten. ‘De toekomst van Vlaanderen zouden wij best niet vormgeven met onze gevoelens en onze fantasie, maar met ons verstand’, schrijft Lode Wils. Op zoek naar een natie. Het ontstaan van Vlaanderen binnen België is een noodzakelijke aanvulling van onze historische kennis op een moment dat nationalistische passies opflakkeren.

Historicus en emeritus hoogleraar Lode Wils (1929) is auteur van een aanzienlijk oeuvre, met standaardwerken als Van Clovis tot Happart. De lange weg van de naties in de Lage Landen, Flamenpolitik en activisme. De Vlaamse Beweging tegenover België tijdens de Eerste Wereldoorlog en de meerdelige biografie van Frans Van Cauwelaert.

27,50

Op voorraad

Lode Wils. Op zoek naar een natie: het ontstaan van Vlaanderen binnen België. Uitgeverij Pelckmans uitgevers NV NL1, verschenen in 2020. 414 pagina’s. Eerste editie. 835 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 688.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 835 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.