Onze bouwstenen: Het verhaal van de verborgen materie die de Aarde en de mens heeft gevormd

AUTEUR(S): Anja Røyne.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Noors.
UITGEVER: Ambo/Anthos B.V. (Ambo|Anthos).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 256.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 215 x 136 x 22 mm.
GEWICHT: 326 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789026350108.


BESCHRIJVING

In Onze bouwstenen neemt prijswinnend auteur en wetenschapper Anja Røyne ons mee op een verbazingwekkende reis door de chemie en de natuurkunde. We weten allemaal dat zuurstof, waterstof en koolstof de basiselementen van het menselijk leven vormen. Maar wist je dat je fosfor nodig hebt om je DNA bij elkaar te houden? En kalium om te kunnen zien?

Aan de hand van de elementen uit het periodiek systeem legt Anja Røyne in Onze bouwstenen de oorsprong van het leven op aarde bloot en laat ze zien dat de menselijke soort in een prachtige maar kwetsbare harmonie met het universum leeft. IJzer, fosfor, silicium, kalium – het zijn stoffen waar we niet zonder kunnen, maar de voorraden natuurlijke hulpbronnen waarover de aarde beschikt zijn niet onbeperkt. We moeten er dus spaarzaam mee omgaan.

Met haar originele en tegendraadse vragen laat Røyne je in Onze bouwstenen op een heel nieuwe manier naar jezelf, de wereld en het universum kijken! Winnaar van de Brage-prijs voor beste populairwetenschappelijke boek van Noorwegen.

‘Briljant. Boordevol kennis en inzicht.’ – Aftenposten

‘Wat dit boek tot fantastische populaire wetenschap maakt is de manier waarop Røyne nieuwe kennis plaatst in de grote en actuele debatten over de samenleving en onze toekomst. Het boek is niet alleen goed geschreven, maar biedt een prachtige inzicht op de plek die de mens vandaag de dag op de wereld inneemt.’ – Dagbladet

20,99

Op voorraad

Anja Røyne. Onze bouwstenen: Het verhaal van de verborgen materie die de Aarde en de mens heeft gevormd. Vertaald uit het Noors]. Ambo/Anthos B.V. (Ambo|Anthos), verschenen in 2020. 256 pagina’s. Eerste editie. 215 x 136 x 22 mm. 326 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 410.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 326 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.