Ontwaken in verbijstering

AUTEUR(S): Oliver Sacks.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij De Bezige Bij b.v..
JAAR: 2015.
PAGINA’S: 414.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 215 x 137 x 33 mm.
GEWICHT: 514 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789023495475.


BESCHRIJVING

Neuroloog Oliver Sacks observeert met warm-menselijke gevoelens de mensen die na lange slaapziekten ontwaken. (Encephalitis letharica) Het ontwaken is niet altijd een zegen.

De auteur is neuroloog en schrijver van enkele boeken op het grensgebied van medische wetenschap, geneeskunst en letterkunde en biografiek. In dit boek behandelt hij de ziekte “encephalitis lethargica”, de “slaapziekte” die in de jaren na de Eerste Wereldoorlog als een epidemie in de wereld rondging. Van de mensen die destijds ziek werden maar de ziekte overleefden, zijn nu uiteraard nog slechts enkelen in leven; van een aantal van hen veranderde het bestaan als chronisch afgetakelde patiënt in 1969 drastisch doordat toen een medicament beschikbaar kwam waarmee de neurologische restverschijnselen behandeld konden worden. Sacks beschrijft uitvoerig en grondig gedocumenteerd de neurologische en menselijk-biografische avonturen die deze mensen, na een bestaan van soms bijna een halve eeuw als “zombies”, doormaakten toen ze door de behandeling “ontwaakten”; de tekst en de aantekeningen zijn bovendien gelardeerd met veelal treffende filosofische bespiegelingen. Register en lijst van moeilijke woorden. Het boek werd in 1990 verfilmd onder de titel “Awakenings”.

15,00

Op voorraad

Oliver Sacks. Ontwaken in verbijstering. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij De Bezige Bij b.v., verschenen in 2015. 414 pagina’s. Eerste editie. 215 x 137 x 33 mm. 514 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789023495475.
NUR: 770.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 514 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.