Nooit meer typen: de schrijfmachinecollectie van W.F. Hermans

AUTEUR(S): Philippe Debeerst, Christophe Vekeman, Dirk van Weelden, Peter Terrin.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Luster Uitgeverij.
JAAR: 2015.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 259 x 210 x 20 mm.
GEWICHT: 880 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789460581663.


BESCHRIJVING

De schrijfmachinecollectie van W.F. Hermans

Op 27 april 2015 is het 20 jaar geleden dat W.F. Hermans overleed, een van ‘De Grote Drie’ van de naoorlogse Nederlandse literatuur. Nooit meer typen is een eerbetoon aan de schrijver, maar vooral aan zijn verzameling typemachines: Hermans was niet alleen een consequent gebruiker van schrijfmachines maar ook een verwoed collectioneur. Hij had er op het einde van zijn leven 161.

Dit bijzonder vormgegeven boek toont een representatieve selectie van 38 schrijfmachines uit die collectie. Verwonder je over enkele zeldzame stukken zoals een Mignon uit 1920, de zwarte Underwood die hij had geërfd van zijn zus Cornelia, de gele Erika die op de cover prijkt, de robuuste Barlock waarop Hermans Nooit meer slapen heeft geschreven en de befaamde rode elektrische IBM.

Fotograaf Philippe Debeerst nam in de studio meer dan 100 prachtige foto’s van deze machines. Ze worden in het boek vergezeld van informatie en anekdotes over de machines in kwestie, met citaten uit interviews van de schrijver, en van facsimile’s van getypte bladzijden van de hand van W.F. Hermans, die op deze manier nieuwe aanwinsten voor zijn collectie testte.

Nooit meer typen bevat verder drie inleidende teksten van Hermans-fans en schrijfmachinegebruikers: Peter Terrin, Dirk van Weelden en Christophe Vekeman. Tenslotte bevat het boek ook een korte bijdrage van Gert Brouns, de eigenaar van de Gentse boekhandel Limerick die de collectie van Hermans permanent in bewaring heeft gekregen en de machines stuk voor stuk heeft laten restaureren.

29,95

Op voorraad

Philippe Debeerst, Christophe Vekeman, Dirk van Weelden, Peter Terrin. Nooit meer typen: de schrijfmachinecollectie van W.F. Hermans. Luster Uitgeverij, verschenen in 2015. [?p.] Eerste editie. 259 x 210 x 20 mm. 880 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 653.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 880 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.