Nieuwjaar

AUTEUR(S): Juli Zeh.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Annemarie Vlaming.
UITGEVER: Ambo/Anthos B.V. (Ambo|Anthos).
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 170.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 223 x 145 x 23 mm.
GEWICHT: 363 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789026346415.


BESCHRIJVING

Nieuwjaar, de nieuwe roman van de Duitse bestsellerauteur Juli Zeh, is een moderne, indringende roman over de levenslange gevolgen van een kindertrauma.

Lanzarote, nieuwjaarsdag. Henning wil fietsend de steile weg naar Femés beklimmen. Zijn materiaal is slecht, de fiets trapt zwaar en hij heeft geen proviand mee. Terwijl hij tegen wind en helling vecht laat hij zijn leven de revue passeren. Ogenschijnlijk loopt alles op rolletjes: hij heeft twee gezonde kinderen en een goede baan. Met zijn vrouw Teresa vormt hij een modern ouderpaar: ze delen de zorg 5050. Maar eigenlijk gaat het slecht met Henning. Hij is al tijden overbelast. Kostwinner, echtgenoot, vader – geen van de rollen lijkt hem op het lijf geschreven.

Wanneer Henning uitgeput in Femés aankomt realiseert hij zich dat hij er eerder is geweest. Toen hij hier als kind was is er iets vreselijks gebeurd, iets wat hij diep heeft weggestopt. Iets wat hem blijkbaar al die jaren heeft achtervolgd.

In Nieuwjaar van Juli Zeh mondt zijn perfecte familievakantie uit in een nachtmerrie.

’Nieuwjaar duikt diep in de psyche van de moderne geëmancipeerde man. En onderzoekt in hoeverre de ervaringen in onze jeugd invloed hebben op hoe wij als volwassenen in het leven staan.’’ – JAN

Met liche toets combineert Zeh een intelligent verhaal over moderne mannenrollen met een duister psychologisch verhaal. – Der Tagesspiegel

De spanning en het commentaar op de samenleving zijn op meesterilijke wijze met elkaar verbonden. – Süddeutsche Zeitung

20,99

Op voorraad

Juli Zeh. Nieuwjaar. Annemarie Vlaming. Ambo/Anthos B.V. (Ambo|Anthos), verschenen in 2019. 170 pagina’s. Eerste editie. 223 x 145 x 23 mm. 363 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789026346415.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 363 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.