Nieuwe jongen: Othello opnieuw verteld

AUTEUR(S): Tracy Chevalier.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Mariella Duindam.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Singel Uitgevers (Nijgh & Van Ditmar).
JAAR: 2017.
PAGINA’S: 208.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 223 x 142 x 23 mm.
GEWICHT: 382 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789038800783.


BESCHRIJVING

Aanbeland op zijn vierde school in zes jaar tijd, weet diplomatenzoon Osei Kokote dat hij een bondgenoot nodig heeft wil hij zijn eerste schooldag overleven. Hij heeft dus geluk dat het klikt met Dee, het populairste meisje van de school. Maar één leerling kan het niet uitstaan getuige te zijn van deze ontluikende verwantschap: Ian besluit om de vriendschap tussen de zwarte jongen en het gouden meisje te verwoesten. Aan het eind van de dag zullen de school en haar hoofdrolspelers – zowel de leraren als de leerlingen – nooit meer hetzelfde zijn. De tragedie van Othello wordt verplaatst naar een voorstedelijk Washingtons schoolplein in de jaren 70, waar kinderen verliefd worden en al voor de lunch niet meer verliefd op elkaar zijn, en een onverschillig racisme beoefenen zoals ze dat bij hun ouders en leraren hebben opgepikt. Verteld over de schouders van vier elfjarigen – Osei, Dee, Ian en zijn tegenstribbelende ‘vriendinnetje’ Mimi – zal Tracy Chevaliers krachtige drama over vrienden die worden uiteengereten door jaloezie, pesten en verraad je wankelend achterlaten.

‘Dit is een beeldende hervertelling van Shakespeare, en de wisselwerking tussen zijn personages en hun motivaties passen wonderwel in de wrede wereld van het schoolplein.’

22,50

Op voorraad

Tracy Chevalier. Nieuwe jongen: Othello opnieuw verteld. Mariella Duindam. Vertaald uit het Engels]. Singel Uitgevers (Nijgh & Van Ditmar), verschenen in 2017. 208 pagina’s. Eerste editie. 223 x 142 x 23 mm. 382 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789038800783.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 382 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.