Nietzsches tranen

AUTEUR(S): I.D. Yalom.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Else Hoog.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Balans B.V..
JAAR: 2005.
PAGINA’S: 329.
DRUK: 11de editie.
FORMAAT: 216 x 136 x 27 mm.
GEWICHT: 435 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789050186759.


BESCHRIJVING

In Nietzsches tranen wordt een brug geslagen tussen fictie en non-fictie. Het decor: Wenen aan het eind van de vorige eeuw, de psychoanalyse staat op het punt door te breken. De hoofdfiguren: Friedrich Nietzsche, de filosoof met de hamer , en Dr. Joseph Breuer, een van de grondleggers van de psychoanalyse. Het drama: Nietzsche loopt met zelfmoordplannen rond nadat Lou Salomé geweigerd heeft zijn vrouw te worden. Dr. Breuer is bezeten van een patiënte en weet zich geen raad met zijn obsessie. Op verzoek van Lou Salomé begint Breuer een poging om Nietzsche te behandelen , maar hij ontdekt dat Nietzsche spelenderwijs zijn, Breuers, problemen ter hand neemt.

In een meesterlijke en spannende reeks sessies ontwikkelt zich een bizarre vriendschap tussen de twee mannen, die de lezer onontkoombaar betrekt bij de afgronden van de geest. De vertaling is van Nijhoff-prijswinnaar Else Hoog.

15,00

Op voorraad

I.D. Yalom. Nietzsches tranen. Else Hoog. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Balans B.V., verschenen in 2005. 329 pagina’s. 11de editie. 216 x 136 x 27 mm. 435 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 435 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.