Nietzsches tranen: roman van een obsessie

AUTEUR(S): IRVIN D. YALOM.

 

TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Else Hoog.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Balans B.V..
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 329.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: 533 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789460039423.

 

BESCHRIJVING

Met 150.000 verkochte exemplaren is Nietzsches tranen van Irvin D. Yalom uitgegroeid tot een van de stille bestsellers van Nederland. Sinds 1995 beleeft deze klassieker herdruk na herdruk en ter ere daarvan verschijnt de 34ste druk in een schitterende gebonden editie, naast de andere bestsellers in de Balans Klassiek-reeks.

In Nietzsches tranen wordt een brug geslagen tussen werkelijkheid en verbeelding. Het decor: Wenen aan het eind van de negentiende eeuw. De psychoanalyse staat op het punt door te breken. De hoofdfiguren: Friedrich Nietzsche, de ‘filosoof met de hamer’, en dr. Joseph Breuer, een van de grondleggers van de psychoanalyse. Het drama: Nietzsche loopt rond met zelfmoordplannen nadat Lou Salomé heeft geweigerd zijn vrouw te worden. Dr. Breuer is intussen bezeten van een patiënte en weet zich geen raad met zijn obsessie.
In een meesterlijke en spannende reeks sessies ontwikkelt zich tussen de twee mannen een eigenaardige vriendschap, die de lezer onontkoombaar betrekt bij de afgronden van de geest.

Irvin D. Yalom is een van de beroemdste psychiaters ter wereld en de auteur van de internationale bestsellers De therapeut (20ste druk), De Schopenhauer-kuur (17de druk) en Het raadsel Spinoza (17de druk).

15,00

Op voorraad

IRVIN D. YALOM. Nietzsches tranen: roman van een obsessie. Else Hoog. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Balans B.V., verschenen in 2019. 329 pagina’s. Eerste editie. mm. 533 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789460039423.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 533 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.