Muizen en mensen

AUTEUR(S): onbekend.

 

TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Rébecca Dautremer, John Steinbeck, Peter Bergsma.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Standaard Uitgeverij (Davidsfonds/Infodok).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 418.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789002270338
.

 

BESCHRIJVING

‘Muizen en mensen’ vertelt het verhaal van de mentaal zwakke Lennie en zijn beste vriend George. Samen dromen ze van een eigen boerderij. Maar het noodlot beslist er anders over. Een boek over houden van zachtheid, het niet kennen van eigen krachten, wraak, vriendschap en moeten vluchten.

Prachtig verhaal. Oorspronkelijk bedoeld als toneelstuk. Het trieste lot van twee landwerkers wordt hier beschreven, in de verenigde staten van de vorige eeuw, net voor de oorlog. De een is slim en zorgzaam en de ander is dom en ongelooflijk sterk, maar wel erg lief. Helaas kent hij zijn eigen krachten niet en dat leidt tot lamentabele situaties waardoor de twee steeds weer op zoek moeten naar nieuwe werkgevers. Het noodlot krijgt vrij spel. Voor mij als Steinbeck bewonderaar geeft de schrijver het lijden van de mens aan, dat zolang hij er alleen voor staat diepe sporen nalaat.

39,99

Op voorraad

[?]. Muizen en mensen. Rébecca Dautremer, John Steinbeck, Peter Bergsma. Vertaald uit het Engels]. Standaard Uitgeverij (Davidsfonds/Infodok), verschenen in 2020. 418 pagina’s. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 285.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.