Met mijn smoel in mijn handen

AUTEUR(S): Witold Gombrowicz.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Paul Beers.
ORIGINELE TAAL: Pools.
UITGEVER: NBC-Uitgeverij Koppernik B.V. (NBC – Uitgeverij Koppernik BV).
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 237.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 211 x 136 x 23 mm.
GEWICHT: 351 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492313690.


BESCHRIJVING

In zijn bewust voor publicatie geschreven Dagboek formuleert Witold Gombrowicz onder meer zijn gedachten over hoe ons door anderen een vorm wordt opgedrongen, over waarom het onrijpe en lage machtiger zijn dan de rijpheid, over wat schijn is in de juist zo persoonlijk geachte beleving van kunstzinnige uitingen, waar de grenzen liggen van onze moraal op een aardbol waar het probleem van het explosieve bewonersaantal onmogelijk kan worden genegeerd. Hij doet dit zonder zichzelf in te dekken, in zijn onmiskenbare door persoonlijk engagement gedreven literaire stijl, soms melancholiek, waar nodig uitdagend, bijtend en subversief, waarbij het verhevene en al te algemene steevast van de nodige contragewichten worden voorzien, al is het maar door een dagboeknotitie van een enkele regel als: ‘Ik heb compote gemorst.’

Gombrowicziaan Huub Beurskens maakte een afgewogen selectie uit het Dagboek zoals dat in de integrale Nederlandse vertaling door Paul Beers in 1986 verscheen. Met mijn smoel in mijn handen laat zien dat het Dagboek nog actueler en urgenter is dan toen Gombrowicz het schreef.

21,50

Op voorraad

Witold Gombrowicz. Met mijn smoel in mijn handen. Paul Beers. Vertaald uit het Pools]. NBC-Uitgeverij Koppernik B.V. (NBC – Uitgeverij Koppernik BV), verschenen in 2019. 237 pagina’s. Eerste editie. 211 x 136 x 23 mm. 351 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789492313690.
NUR: 321.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 351 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.