Mannen die deugen

AUTEUR(S): Ivan Jablonka.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Roland Fagel.
ORIGINELE TAAL: Frans.
UITGEVER: Prometheus, Uitgeverij (Prometheus).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 424.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 230 x 150 x 35 mm.
GEWICHT: 623 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789044645330.


BESCHRIJVING

Het is hoog tijd dat mannen in de spiegel kijken en zich aanpassen aan een wereld die verandert.

Wat moet een man tegenwoordig doen om te deugen? Hoe behoort een man zich te gedragen als hij een goede partner wil zijn, een goede vader, een goede burger? Hoe dient hij om te gaan met vrouwen, privé, op het werk, in de samenleving? Wat kan hij doen en vooral: wat kan hij beter laten?

Mannen zijn onzeker. De vele voorrechten die ze sinds jaar en dag genoten verdwijnen in ijltempo. Moeten ze zich krampachtig blijven vastklampen aan hun laatste privileges of de nieuwe vrijheden van de vrouw juist bevorderen en aanmoedigen?

Ivan Jablonka roept mannen op zich niet te verschansen in de hoop op een terugkeer van de goede oude tijden. Mannen moeten zich actief inzetten door in hun eigen leven gestalte te geven aan een nieuwe vorm van mannelijkheid. Een mannelijkheid die vrouwen – en mannen die afwijken van de norm – niet langer onderdrukt. Een mannelijkheid waarbij de eigen tekortkomingen eindelijk onder ogen worden gezien: een mannelijkheid die uitdagingen aandurft. Een mannelijkheid met het lef om te deugen.

bIvan Jablonkab (1973) is historicus en schrijver. Hij doceert in Parijs. Voor zijn boek Laëtitia ou la fin des hommes, over seksueel geweld tegen een jonge vrouw, ontving hij de prestigieuze Prix Médicis. Zijn werk is in twaalf talen vertaald.

29,99

Op voorraad

Ivan Jablonka. Mannen die deugen. Roland Fagel. Vertaald uit het Frans]. Prometheus, Uitgeverij (Prometheus), verschenen in 2020. 424 pagina’s. Eerste editie. 230 x 150 x 35 mm. 623 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 756.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 623 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.