Man alleen

AUTEUR(S): Luigi Pirandello.

 

TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Italiaans.
UITGEVER: Coppens & Frenks.
JAAR: 1999.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789071127588.

 

BESCHRIJVING

Novellen voor een jaar is de titel van de volledige en definitieve uitgave van de novellen van Luigi Pirandello (1867-1936), gepubliceerd in de tijdspanne van 1922 tot 1937. De dood van de auteur verhinderde de oorspronkelijke opzet: één verhaal voor elke dag van het jaar. Elke bundel, van de in totaal vijftien, draagt de titel van de eerste erin opgenomen novelle, vrijwel steeds een van de befaamste en belangrijkste van het enorme aantal door Pirandello geschreven verhalen.
De bundel Man alleen werd voor het eerst gepubliceerd in 1922. Het titelverhaal opent met een personage dat als een constante door het werk van Pirandello loopt: de mens die alleen staat en zich openstelt tegenover de vijandige maatschappij om hem heen. Dit personage dreigt in deze omstandigheden te worden vermalen door de burgerlijke vooroordelen, ambtenarij en de erecodes. Gekte en zelfmoord lijken zo de enige vluchtwegen die nog openstaan.
De Novellen voor een jaar vormen misschien wel het meest essentiële deel van Pirandello’s literaire productie, in elk geval dat deel waar de auteur zelf bijzonder op gesteld was en dat hij met niet aflatende toewijding tot zijn laatste levensdagen zou blijven verzorgen. In deze verhalen brengt Pirandello de thema’s van zijn dichterlijk onderzoek van de mens grondig tot ontwikkeling en verbreedt en verdiept hij zijn visie op het bestaand in al zijn schakeringen met zijn immense repertoire aan gebeurtenissen en conflicten, personage en situaties.

24,95

Op voorraad

Luigi Pirandello. Man alleen. Vertaald uit het Italiaans]. Coppens & Frenks, verschenen in 1999. [?p.] Eerste editie. mm. gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789071127588.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.