Macht en moraal: Nagelaten werk

AUTEUR(S): Cornelius Nepos.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Diederik Burgersdijk, Peter Burgersdijk, Richard Haasen.
ORIGINELE TAAL: Grieks.
UITGEVER: Singel Uitgevers (Athenaeum).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 372.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 223 x 153 x 34 mm.
GEWICHT: 654 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789025310738.


BESCHRIJVING

Deze portretten, de oudste biografieën in het Latijn, getuigen van een psychologische diepgang die je in de Romeinse geschiedschrijving zelden vindt, in een kraakhelder en stilistisch fraai Latijn. Van Nepos’ omvangrijke werk is een klein deel bewaard gebleven: fraaie en tot de verbeelding sprekende biografieën van beroemde buitenlandse generaals, zoals de Grieken Themistocles en Alcibiades, en de illustere Carthager Hannibal.
De Romein Cornelius Nepos (ca. 110-24 v.Chr.) was de auteur van een omvangrijk oeuvre van biografische en historische werken, brieven en gedichten. Hij was een geziene en veelgeciteerde auteur uit de tijd van vooraanstaande Romeinen als Cato, Cicero en Catullus, met wie hij ook omging. Zijn complete werk wordt nu voor het eerst geheel aan de Nederlandse lezer gepresenteerd.

34,99

Op voorraad

Cornelius Nepos. Macht en moraal: Nagelaten werk. Diederik Burgersdijk, Peter Burgersdijk, Richard Haasen. Vertaald uit het Grieks]. Singel Uitgevers (Athenaeum), verschenen in 2020. 372 pagina’s. Eerste editie. 223 x 153 x 34 mm. 654 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 683.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 654 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.