Uitverkocht

M.: De zoon van de eeuw

AUTEUR(S): Antonio Scurati.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Jan van der Haar.
ORIGINELE TAAL: Italiaans.
UITGEVER: Uitgeverij Podium b.v..
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 851.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 211 x 150 x 47 mm.
GEWICHT: 958 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789057599972.


BESCHRIJVING

In non-fictie werd alles al over Benito Mussolini geschreven. We meenden hem wel te kennen. Tot de gelauwerde, eigenzinnige schrijver Scurati hem in een romanfiguur omdoopte. Zonder er feiten bij te verzinnen. Het resultaat is een indrukwekkende, documentaire roman, die een kleurrijke geschiedenis tot leven brengt, en ons waarschuwt.
De jonge Mussolini is als een beest: hij voelt en ruikt de tijd die eraan komt, in het uitgeputte Italië van net na de Eerste Wereldoorlog. Afgezet als socialistisch leider, plaatst de onvermoeibare politieke agitator zich aan het hoofd van de onwettigen, de misdadigers, brandstichters en andere woeste dwazen. Met afschuw en fascinatie beschrijft Scurati hoe zijn opportunistische personage, hongerend naar macht en seks, zich van 1919 tot 1924 leugenachtig en instinctmatig van socialisme naar fascisme beweegt.

De winnaar van de Premio Strega 2019 – de belangrijkste Italiaanse literatuurprijs – is een documentaire roman over Benito Mussolini (1883-1945), die de periode 1919-1925 bestrijkt. De meer dan achthonderd pagina’s tellende roman – het eerste deel van een trilogie – lijkt bij vlagen autobiografisch en reconstrueert zeer nauwkeurig het leven van Mussolini als grondlegger van fascistisch Italië. Het verhaal is gebaseerd op uitgebreid historisch onderzoek en bestaat uit korte hoofdstukken die eindigen met een bijpassende originele bron. De auteur (1969) beschrijft zo op een levendige, verhalende en apolitieke wijze hoe Mussolini en zijn bondgenoten de Italianen na de Eerste Wereldoorlog voor zich winnen. Over Mussolini is veel geschreven, maar nooit eerder in de vorm van een roman. De auteur slaagt er bovendien in de verstreken tijd te overbruggen en parallellen te trekken met het heden. Dat is ook zijn streven: de roman is een bijdrage aan het antifascisme en een reactie op het opkomende neofascisme in Italië en het huidige politieke en sociale klimaat in het land.

Naar gegevens van M.M.C. Diemont

35,00

Uitverkocht

Antonio Scurati. M.: De zoon van de eeuw. Jan van der Haar. Vertaald uit het Italiaans]. Uitgeverij Podium b.v., verschenen in 2019. 851 pagina’s. Eerste editie. 211 x 150 x 47 mm. 958 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789057599972.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 958 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.