Links-liberalisme: een politieke filosofie voor de 21ste eeuw

AUTEUR(S): Herman Lauwers.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: uitgeverij Pelckmans Pro.
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 208.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 23,2 x 15 x 1,8 cm
GEWICHT: 350 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789463371490.


BESCHRIJVING

Onze wereld draait door. De digitalisering en de alomtegenwoordigheid van sociale media, de neoliberale focus op de economie, de stijgende migratie en de omstreden positie van de Europese Unie doen het vertrouwen in de democratie en onze rechtsstaat wankelen. Herman Lauwers gaat in dit boek op zoek naar een positief alternatief voor de populistische reactie op deze crisissen. Dat vindt hij door een brug te slaan tussen het emancipatorisch liberalisme, met gelijke kansen op ontplooiing voor iedereen, en het communitarisme, de overtuiging dat dat ontplooien gebeurt binnen gemeenschappen. Die brug definieert hij als links-liberalisme.

In Links-Liberalisme vat Lauwers heel wat begrippen en stromingen uit de politieke filosofie helder samen in een vlotte schrijfstijl. Zijn relaas is geen partijprogramma. Wel is het een sokkel waarop zowel sociaaldemocratische, sociaalliberale, christendemocratische als ecologische partijen en hun aanhangers kunnen terugvallen om de rechtsstaat waarin we leven aan te passen aan de omstandigheden van de 21ste eeuw.

Links-Liberalisme is zinvol leesmateriaal voor al wie een leidraad zoekt doorheen zovele meningen en debatten en bekommerd is om de toekomst van Het Avondland.

25,00

Op voorraad

Herman Lauwers. Links-liberalisme: een politieke filosofie voor de 21ste eeuw. uitgeverij Pelckmans Pro, verschenen in 2018. 208 pagina’s. Eerste editie. 23,2 x 15 x 1,8 cm 350 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789463371490.
NUR: 754.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 350 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.