Licht op Lissabon: stadsverhalen

AUTEUR(S): Harrie Lemmens.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): ANA CARVALHO.
UITGEVER: Singel Uitgevers (De Arbeiderspers).
JAAR: 2021.
PAGINA’S: 406.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789029528306
.


BESCHRIJVING

Dwalen door het veelkleurige labyrint van Lissabon met Pessoavertaler Harrie Lemmens en fotografe Ana Carvalho

Nadat ze elkaar in Oost-Berlijn hadden leren kennen, woonden vertaler Harrie Lemmens en de Portugese fotografe Ana Carvalho in de jaren tachtig een tijdlang in Lissabon. In de jaren daarna keerden ze er telkens weer naar terug vanwege werk en saudade (het Portugese woord voor een mengeling van heimwee, weemoed en verlangen).
In Licht op Lissabon loopt Lemmens door zijn geliefde stad. Hij vertelt over de dingen die hij ziet en wat die aan geschiedenis en cultuur herbergen. Hij doet verslag van gesprekken op straat en in restaurants, citeert uit brieven aan vrienden en memoreert ontmoetingen met schrijvers. Zijn schrijvers, die hij veelvuldig aan het woord laat komen in een poging de ziel van deze parel aan de Taag te vangen.
Een literair verhalenboek voor iedereen die Lissabon van binnenuit wil leren kennen. Geïllustreerd met foto’s van Ana Carvalho en inspirerende wandelroutes.

29,50

Op voorraad

Harrie Lemmens. Licht op Lissabon: stadsverhalen. ANA CARVALHO. Singel Uitgevers (De Arbeiderspers), verschenen in 2021. 406 pagina’s. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.