Uitverkocht

Lezen, een gebruiksaanwijzing: de wereldliteratuur in vijftig personages

AUTEUR(S): Dirk Leyman.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Brecht Evens, Christophe Vekeman, Charlotte Van Hacht.
UITGEVER: Uitgeverij Polis.
JAAR: 2015.
PAGINA’S: 317.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789463100038.


BESCHRIJVING

Lezen, een gebruiksaanwijzing
De wereldliteratuur in vijftig personages
‘Is je roman autobiografisch? En bestaan je hoofdpersonages ook écht?’ Het zijn ongeveer de meest gestelde vragen aan een schrijver. Waarop deze vaak een ontwijkend antwoord mompelt. En toch laten talloze auteurs realiteit en fictie voortdurend haasje-over spelen. Natuurlijk scheppen ze niet uit het niets. Maar hoe gaan schrijvers daarbij te werk? En hoe komen hun personages tot stand? Dirk Leyman voert vijftig beroemde literaire personages ten tonele en legt haarfijn uit hoe ze gebaseerd zijn op echte mensen en historische figuren. Van Gabriel García Márquez via Oscar Wilde en Jeroen Brouwers tot Gerard Reve, Virginia Woolf én Georges Perec: zijn zoektocht door de wereldliteratuur is even opwindend en verrassend als amusant. Leyman demonstreert vooral hoe de literaire verbeelding de vreemdste capriolen kan maken. Niets is wat het lijkt in literatuur. En dat is precies de reden waarom we er nooit genoeg van krijgen. Lezen, een gebruiksaanwijzing blikt nieuwsgierig in de trukendoos van de schrijver en is gebaseerd op de fel gesmaakte rubriek in De Morgen.
Het boek is door Brecht Evens voorzien van prachtige illustraties. Met medewerking van Charlotte van Hacht en Christophe Vekeman.
DIRK LEYMAN
(1965) is literair journalist. Sinds 2000 is hij verbonden aan De Morgen als recensent, interviewer en boeken- nieuwsjager. Hij schrijft voor talloze andere publicaties, ook over fotografie. Leyman stelde twee literaire stedenboeken
samen: Gent, de dubbelzinnige (2000, met Marco Daane) en Nice, muze van azuur (2004). Zijn literaire nieuwssite De papieren man (2006-2011) werd bekroond met de Dutch Bloggie als beste literatuurweblog en
de Parnassusprijs van het
Vlaams Fonds voor de Letteren.
BRECHT EVENS
(1986) is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de nieuwe golf Vlaamse stripmakers die ook internationaal succes oogsten. Verschillende van zijn strips werden ondertussen in vele talen vertaald. Vorig jaar verscheen zijn boek Panter.

24,95

Uitverkocht

Dirk Leyman. Lezen, een gebruiksaanwijzing: de wereldliteratuur in vijftig personages. Brecht Evens, Christophe Vekeman, Charlotte Van Hacht. Uitgeverij Polis, verschenen in 2015. 317 pagina’s. Eerste editie. mm. gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789463100038.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.