Levensdraden: een wereldgeschiedenis door het oog van de naald

AUTEUR(S): Clare Hunter.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Balans B.V..
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 374.
DRUK: Eerste editie.
GEWICHT: 561 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789463820028.


BESCHRIJVING

Voor de moeders van verdwenen jongeren in Argentinië was het in de jaren zeventig moeilijk om te protesteren. Maar elke donderdag liepen ze langs de overheidsgebouwen met hoofddoeken waarop ze hun namen hadden geborduurd. Zo voerden ze actie, met naald en draad als wapen. Mary, Queen of Scots stond in zestiende-eeuws Engeland onder huisarrest. Haar brieven werden gecensureerd. Toch wist ze geheime boodschappen over te brengen aan de buitenwereld: via haar borduurwerk.

Levensdraden strekt zich uit van middeleeuws Frankrijk tot naoorlogs Nederland, van een krijgsgevangenkamp in Singapore tot een familiezolder in Schotland, van de politieke propaganda van het tapijt van Bayeux en soldaten uit de Eerste Wereldoorlog met PTSS tot de kaarten die meisjes in de Nieuwe Wereld naaiden. Het is een kroniek van identiteit, protest, herinnering, macht en politiek, meesterlijk verteld aan de hand van de geschiedenis van mannen en vrouwen die, dwars door de eeuwen en over continenten heen, de taal van naald en draad hebben gebruikt om hun stem te laten horen, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.

Levensdraden is een even fascinerend als ontroerend boek over de grote sociale, emotionele en politieke betekenis van handwerk.

Clare Hunter is textielkunstenaar en -curator. Zij schreef deze unieke geschiedenis met een grote kennis van een ambacht dat al te vaak over het hoofd is gezien of vergeten.

24,99

Op voorraad

Clare Hunter. Levensdraden: een wereldgeschiedenis door het oog van de naald. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Balans B.V., verschenen in 2019. 374 pagina’s. Eerste editie. 561 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789463820028.
NUR: 680.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 561 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.