Langzame terugkeer: Drie novellen

AUTEUR(S): Peter Handke.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Gerrit Bussink, Hans Hom.
ORIGINELE TAAL: Duits.
UITGEVER: NBC-Uitgeverij Koppernik B.V. (NBC – Uitgeverij Koppernik BV).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 368.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 211 x 136 x 30 mm.
GEWICHT: 449 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492313973.


BESCHRIJVING

Langzame terugkeer, dat oorspronkelijk tussen 1979 en 1981 verscheen, is een centraal werk in het oeuvre van Peter Handke. Het bestaat uit drie delen die afzonderlijk zijn verschenen en waarvan het tweede deel nu voor het eerst in het Nederlands wordt vertaald.
Het boek begint in Amerika. In de titelnovelle introduceert Handke Valentin Sorger, een geograaf die naar Alaska is gegaan om de oerstructuren van de bodem te onderzoeken. Hij besluit na enige tijd naar Europa terug te keren, maar wikkelt eerst nog enige zaken af aan de westkust van Amerika.
In het tweede deel van het boek, De leer van de Sainte-Victoire, wordt Sorger geïdentificeerd als een projectie van de auteur, die nu rechtstreeks schrijft over zijn strijd om zichzelf en zijn kunst te reconstrueren door een bedevaart te ondernemen naar de berg die Cézanne steeds opnieuw schilderde.
Het derde deel, Kindergeschiedenis, is een prachtig geobserveerd, ontroerend verslag van een nieuwe vader en zijn liefde voor zijn opgroeiende dochter.

24,50

Op voorraad

Peter Handke. Langzame terugkeer: Drie novellen. Gerrit Bussink, Hans Hom. Vertaald uit het Duits]. NBC-Uitgeverij Koppernik B.V. (NBC – Uitgeverij Koppernik BV), verschenen in 2020. 368 pagina’s. Eerste editie. 211 x 136 x 30 mm. 449 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 449 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.