Kroniek van een leven dat voorbijgaat

AUTEUR(S): FERNANDO PESSOA.

 

TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): MICHAEL STOKER.
ORIGINELE TAAL: Portugees.
UITGEVER: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V..
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 351.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 210 x 131 x 33 mm.
GEWICHT: 476 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789028220089.

 

BESCHRIJVING

Kroniek van een leven dat voorbijgaat bevat Pessoa’s intiemste teksten, waarin hij reflecteert op zijn eigen psyche, de grote gebeurtenissen van zijn tijd en zijn merkwaardige neiging zich op te splitsen in tientallen persoonlijkheden. Pessoa was een gevangene van zijn allesoverheersende verbeelding, die hem zowel in het leven opstuwde als van het leven afdreef. In zijn dagboeknotities is de fictie daarom nooit ver weg: ook hier doet hij zich geregeld voor als andere personen, zet hij onder meer een bomaanslag in scène en verdedigt hij de meest uiteenlopende en tegenstrijdige opvattingen. Maar vooral bevatten zijn notities messcherp geformuleerde bespiegelingen over het leven.

Kroniek van een leven dat voorbijgaat is een wereldprimeur: deze autobiografische teksten van Pessoa verschenen tot nu toe slechts verspreid over tientallen verschillende Portugese uitgaven.

24,50

Op voorraad

FERNANDO PESSOA. Kroniek van een leven dat voorbijgaat. MICHAEL STOKER. Vertaald uit het Portugees]. Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V., verschenen in 2020. 351 pagina’s. Eerste editie. 210 x 131 x 33 mm. 476 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 476 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.